Behandlingar

Barntandvård

090525-barnet1

Alla barn i Sverige upp till 19 års ålder får gratis tandvård. Ungdomar mellan 20-24 år får också kostnadsfri tandvård om de är folkbokförda i Västra Götaland. Vi har också tillgång till tandregleringsspecialist.

 

Blekning

090525-uv1

Idag finns det skonsamma och effektiva metoder för att få vitare tänder. Det finns två metoder att använda sig av :

• Hemblekning : Det innebär att tandläkaren tar avtryck av dina tänder och framställer en blekningssked. Hemma lägger du själv blekningsnaterialet i skeden och sedan stoppar du den i munnen innan du går och lägger dig i 6 till 9 nätter,  eller  2 gånger 30 minuter på dagen i 6-9 dagar.   Det är inte alls krångligt vill jag lova.

• Blekning på tandläkarstolen. Det innebär att behandlingen består av en enda behandling hos tandläkaren. Behandlingen tar ca 3 timmar i anspråk. Behandlingen är helt smärtfri men du får räkna med att du får sitta 3 timmar i stolen.

Vi kan ge dig råd huruvida du behöver bleka dina tänder eller inte och vilken metod som i så fall passar dig. Du får tänka på att kronor och lagningar bleks inte.

 

Fyllningar

Genom regelbundna årliga kontroller kan man idag upptäcka kariesskaorna på ett tidigt stadium. Då räcker det i regel med att laga hålet med ett plastiskt material så kallad composit. Är skadan däremot stor får man diskutera olika alternativa behandlingar som porslininlägg eller krona istället.

 

Implantat

090525-implantat

Tack vare svensk forskning och utveckling kan idag förlorade och saknade tänder ersättas med implantattand.
Alltifrån singeltand till hela käkar kan behandlas med implantat. Detta innebär att titanskruv (fixtur ) eller skruvar opereras i käkbenet där tänder saknas och sedan efter en läkningsperiod en krona eller en bro skruvas på .

Hos oss är du välkommen att diskutera implantatbehandling och få kostnadsförslag. Vi har mångårig erfarenhet av implantatkirurgi.

Du är här: Home Behandlingar